//

Τι είναι Μόδα;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσουμε πως ενώ οι λέξεις μόδα, ρούχα, ένδυση, κοστούμι χρησιμοποιούνται συχνά με έναν εναλλακτικό τρόπο, ωστόσο οι όροι δεν είναι μία πανομοιότυπη έννοια.

Η Μόδα δεν είναι απλώς ρούχα. Αντικατοπτρίζει την αισθητική, την τέχνη, τις σχεδιαστικές τάσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας. Αυτό την καθιστά μία πολύπλευρη λέξη που ελκύει μία σειρά από διαφορετικές επιρροές. Με απλά λόγια η μόδα είναι μία κοινωνική διαδικασία με την οποία νέα στυλ και τάσεις γίνονται αποδεκτά άρα και δημοφιλή από ένα ευρύτερο κοινό καταναλωτών.

Τα ρούχα είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε πραγματικά αντικείμενα που σχετίζονται με το ανθρώπινο σώμα.

Η ένδυση αναφέρεται σε ρούχα όπου είναι φτιαγμένα από ύφασμα. Πλεκτά, δέρμα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που μπορεί να φορεθεί.

Το κοστούμι (costume), προέρχεται από την λέξη «custom», που σημαίνει έθιμο. Έθιμο, δηλαδή κάτι που εξελίσσεται από το γύρω περιβάλλον και την κοινωνία. Αναφέρεται σε ρούχα για συγκεκριμένη χρήση. Είτε αυτά φοριούνται σε μία παράσταση ή τελετή, είτε είναι για εθνικότητες ή ιστορικά μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο περιστατικών και χρόνου.

Για να κατανοήσουμε τη σύγχρονη μόδα είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε την προέλευσή της και την εξελικτική της διαδικασία. Η γνώση της ιστορίας της μόδας είναι φοβερά ενδιαφέρουσα αν σκεφτείς πως είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των διαδεδομένων κοινωνικο-πολιτιστικών-πολιτικών επιρροών στην κοινωνία σε διαφορετικά χρονικά σημεία.

Θα μιλήσουμε για αυτές τις εξελίξεις της μόδας σε κάποιο άλλο άρθρο.

Όσες περισσότερες γνώσεις αποκτάμε τόσο περισσότερο δημιουργικοί γινόμαστε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  πατρόν για παντελόνι - peg pants pattern
  ΈΤΟΙΜΑ ΠΑΤΡΟΝ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
  Instagram will load in the frontend.

  You cannot copy content of this page

  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση σε όλα τα πατρόν ραπτικής δωρεάν!!!

  Επίσης έκπτωση 10% σε όλα τα προϊόντα του καταστήματός μας.

  A - LINE SKIRT

  subscribe

  και κερδισε δωρεαν πατρον σε 6 μεγεθη για να βρεις το δικο σου

  and get free fashion sewing pattern in

  6 sizes to choose your own!