//

Φούστα εβαζέ πατρόν

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πως να φτιάξεις «φούστα εβαζέ πατρόν» εύκολα και γρήγορα; Αυτό θα περιγράψουμε σε αυτό το άρθρο. Πριν όμως θα πρέπει να έχεις εξοικειωθεί με την βάση πατρόν για φούστα.

φούστα εβαζέ πατρόν, evase skirt
Ίσια φούστα σε εβαζέ

Αφού έχεις πάρει τις μετρήσεις σου και έχεις ολοκληρώσει το βασικό πατρόν για φούστα, τότε θα πρέπει να βρίσκεσαι κάπου εδώ:

Χωρίς τίτλο 1

Η συνέχεια για φούστα εβαζέ πατρόν έχεις ως εξής:

Τραβάμε μία γραμμή από την κορυφή της πένσας έως τον ποδόγυρο. Και στην συνέχεια κόβουμε κατά μήκος της γραμμής αυτής μέχρι να φτάσουμε λίγο πριν την κορυφή της. Εάν κλείσουμε τώρα την πένσα, αυτόματα θα ανοίξει ο ποδόγυρος και θα έχουμε έτοιμο το «φούστα εβαζέ πατρόν», σε ελάχιστο χρόνο.

φούστα εβαζέ πατρόν, evase skirt

Ξαναφτιάχνουμε τις καμπύλες της μέσης και του ποδόγυρου. Εάν θέλουμε να πετύχουμε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στον ποδόγυρο, τότε πριν κόψουμε ανοίγουμε λίγο την πλαϊνή στο στρίφωμα περίπου 3 εκ. Το ίδιο κάνουμε και στο πίσω κομμάτι.

Ένας βασικός κανόνας πατρόν είναι πως ότι αλλαγές κάνουμε στο εμπρός, τις ίδιες αλλαγές πρέπει να κάνουμε και στο πίσω. Έτσι τα κομμάτια μας θα έχουν μία αρμονία.

Στο βιβλίο μου «Πατρόν για φούστες» περιγράφω με σαφήνεια όλα όσα σας παρουσιάζω εδώ. Καθώς και 17 σχέδια για φούστες που περιλαμβάνουν συγκεκριμένες τεχνικές πατρόν.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω μία συμβουλή. Εάν είσαι ερασιτέχνης ή ακόμα και επαγγελματίας σίγουρα τα σχέδιά σου θα ξεκινάνε από την βάση πατρόν σε συγκεκριμένο μέγεθος. Αυτό θα είναι είτε οι δικές σου διαστάσεις, είτε οι διαστάσεις σύμφωνα με τα βιοτεχνικά πρότυπα, είτε οι διαστάσεις του μοντέλου που δουλεύεις.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να φτιάξεις το συγκεκριμένο βασικό πατρόν σε χαρτόνι χοντρό, ώστε να το χρησιμοποιείς σε κάθε αρχή των σχεδίων σου. Μετά μπορείς να το μεγεθύνεις και στα υπόλοιπα νούμερα.

Κάθε φορά θα αντιγράφεις το έτοιμο πατρόν σου και θα γλιτώνεις χρόνο για να εμπνέεσαι περισσότερο !

Θέλεις να μάθεις πως να βάλεις μία μπλούζα στην καινούρια σου εβαζέ φούστα και να την κάνεις φόρεμα;
Μάθε πρώτα να φτιάχνεις το βασικό σχέδιο κορσάζ εδώ.
Fashion Design Market
Upcoming Fashion Design Market
καταχώρηση προϊόντων - product registration
Καταχώρηση προϊόντων

Κατηγορίες

Γυναικεία Πατρόν
Ανδρικά Πατρόν
υφάσματα για νυφικά
Νυφικά
Βασικά Πατρόν
Μπλοκ Σχεδίασης
Υλικά Σχεδίασης
Βιβλία
Πατρόν Κοσμημάτων