//

Σχέδιο μόδας, 2 τρόποι να σχεδιάσουμε το κεφάλι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα κεφάλι στο σχέδιο μόδας έχεις συγκεκριμένες διαστάσεις και αποστάσεις χαρακτηριστικών που χρησιμοποιούνται ως οδηγοί για ένα πιο ελεύθερο σχέδιο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να σχεδιάσουμε ένα κεφάλι για τις φιγούρες μας.

Εδώ θα δούμε 2 τρόπους:

Ο πρώτος τρόπος είναι να σχηματίσουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο που η οριζόντια πλευρά του θα είναι τα 2/3 της κάθετης. Στη συνέχεια θα το χωρίσουμε με τρεις οριζόντιες γραμμές, δηλαδή σε τέσσερα ίσα μέρη. Το τέταρτο μέρος το χωρίζουμε στη μέση.

  • Στην πρώτη οριζόντια γραμμή τελειώνει το μέτωπο και αρχίζουν τα μαλλιά.
  • Στην δεύτερη οριζόντια γραμμή βρίσκονται τα μάτια.
  • Πάνω από την τρίτη οριζόντια σχεδιάζουμε τα ρουθούνια και
  • τα χείλη βρίσκονται στη γραμμή που χωρίζει το τέταρτο μέρος.

Ο δεύτερος τρόπος έχει ως εξής:

Σχηματίζουμε έναν κύκλο και μία μικρή οριζόντια γραμμούλα για το πηγούνι. Η θέση της πρέπει να είναι στην μέση της διαμέτρου του κύκλου. Μία κατακόρυφη γραμμή θα βοηθούσε πολύ.

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν κοντύτερα πηγούνια από τους άντρες. Οπότε ένα μακρύτερο πηγούνι θα έδινε μία ανδρική μορφή.

Σχεδιάζουμε τις σιαγόνες γραμμές για να ενώσουμε τον κύκλο με το πηγούνι. Οι γυναίκες έχουν κοντά σχήματα προσώπων και περισσότερο στρογγυλά, αλλά για το παράδειγμα λέω να χρησιμοποιήσω μία πιο γωνιακή γνάθο.

Φέρνουμε μία κατακόρυφη γραμμή στη μέση του κύκλου.

Τώρα πρέπει να μετρήσουμε το συνολικό μήκος του προσώπου για να το χωρίσουμε σε οχτώ μέρη. Αυτό θα το καταφέρουμε εάν τραβήξουμε δύο οριζόντιες γραμμές. Μία στην κορυφή και μία εκεί που τελειώνει το πηγούνι. Στη συνέχεια τραβάμε και τις υπόλοιπες γραμμές.

Θυμήσου να χρησιμοποιήσεις μολύβι HB, για να σου είναι εύκολο αργότερα να σβήσεις τις βοηθητικές γραμμές.

2

Στη γραμμή του κέντρου χωρίζουμε σε 5 ίσα μέρη το πρόσωπο οριζοντίως. Οι δύο γραμμές στο πλάι θα βοηθήσουν για να γίνει σωστά. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα και πιο ανοιχτά μάτια από τους άντρες.

Για να σχηματίσουμε τη μύτη τραβάμε δύο κάθετες γραμμές από τις άκρες των ματιών μέχρι τη γραμμή γ. Θα τις χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό για το πλάτος της μύτης.

Από την μέση των ματιών τραβάμε δύο κάθετες γραμμές μέχρι τη γραμμή γ. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να καταλάβουμε το πλάτος των χειλιών.

7

Σχηματίζουμε τα αυτιά ξεκινώντας λίγο πιο πάνω από τη γραμμή του κέντρου και φτάνοντας τη γραμμή β. Σιγά σιγά αρχίζουμε να σβήνουμε τις βοηθητικές γραμμές.

Και τώρα σιγά σιγά σιγά ξεκινάμε να γεμίζουμε τα φρύδια, τα μαλλιά για να φτάσουμε στο τελικό σχέδιο προσώπου που μας ικανοποιεί καλύτερα.

Σε αυτό το άρθρο ήθελα να σας γνωρίσω έναν οδηγό για τις σωστές διαστάσεις του προσώπου και τις αποστάσεις των χαρακτηριστικών του. Από εκεί και πέρα εσείς θα του δώσετε μορφή και διαφορετικά χαρακτηριστικά κρατώντας πάντα τους κανόνες σχεδιασμού των προσώπων.

Για να βρείτε τις αρχικές διαστάσεις που θα έπρεπε να έχει το συνολικό μήκος του προσώπου, έχετε κατά νου τις πραγματικές διαστάσεις του σώματος που θα το εντάξετε.

Σχέδιο μόδας. Δείτε πως να φτιάξετε ολόκληρη τη φιγούρα μόδας εδώ.

Μάθετε πως να φτιάχνετε μόνοι σας το βασικό πατρόν για φούστα εδώ.

SXEDIO MODAS MARKETPLACE
Μάθε περισσότερα
καταχώρηση προϊόντων - product registration
Καταχώρηση προϊόντων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατηγορίες

Γυναικεία Πατρόν
Ανδρικά Πατρόν
υφάσματα για νυφικά
Νυφικά
Βασικά Πατρόν
Μπλοκ Σχεδίασης
Υλικά Σχεδίασης
Βιβλία
Πατρόν Κοσμημάτων