//
ΠΑΤΡΟΝ ΡΑΠΤΙΚΗΣ - ΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ;

Δεν χρειάζεσαι πολλά και εξειδικευμένα εργαλεία για να ξεκινήσεις, ωστόσο μερικά είναι απαραίτητα και μερικά απλά θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη. Δεν πρόκειται να σου κοστίσουν ακριβά. Τα περισσότερα από αυτά θα τα βρεις στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου και μερικά άλλα θα πρέπει να τα αναζητήσεις σε εξειδικευμένα καταστήματα. Αλλά πλέον υπάρχει, ευτυχώς, το διαδίκτυο όπου φέρνει όλα αυτά τα καταστήματα στην πόρτα μας.

Ας ξεκινήσουμε !

Χαρτί: Το χαρτί για τον σχεδιασμό των πατρόν ραπτικής, μπορεί να είναι ένα απλό καφέ χαρτί (ταχυδρομικό) ή ακόμα καλύτερα ριζόχαρτο που είναι και λευκό και μπορείς να διακρίνεις καλύτερα τις γραμμές σου. Τώρα αν θέλεις να αποτυπώσεις το σχέδιό σου, για να το χρησιμοποιήσεις ξανά και ξανά, τότε θα χρειαστείς ένα χαρτόνι ώστε να αντέχει την χρήση.

Βαμβακερό πανί: Ύφασμα σε διαφορετικά πάχη που χρησιμεύει για την πρόβα του ελέγχου εφαρμογής του σχεδίου. Εάν δεν είμαστε σίγουροι για την κατασκευή του πατρόν ραπτικής που ολοκληρώσαμε, τότε καλό θα ήταν να το κόψουμε πρώτα σε ένα δοκιμαστικό ύφασμα παρά να καταστρέψουμε το κανονικό μας ύφασμα σε ένα αποτυχημένο σχέδιο πατρόν.

Μολύβι: Ναι, το μολύβι είναι προφανές όπως το χαρτί. Και θα χρειαστείς πολλά μολύβια. Οι μύτες B, 2B, HB δουλεύουν καλύτερα. Είναι αρκετά σκληρές ώστε να βλέπεις τις γραμμές σου και σβήνουν καλύτερα κρατώντας το χαρτί καθαρό. Γιατί θα σβήσεις πολλές φορές !

Γόμα: Λευκή και αρκετά μαλακή ώστε να σβήνει εύκολα, χωρίς να θρυμματίζεται.

Σελοτέιπ: Θα χρειαστείτε πολύ σελοτέιπ. Μην αγοράσετε το φθηνό. Θα σας γλιτώσει από πολύ χρόνο και κόπο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα σελοτέιπ που κόβεται συνέχεια και ψάχνεις να βρεις την άκρη του όλη την ώρα. Επίσης καλό θα ήταν να διαλέξετε την ματ υφή. Το γυαλιστερό σε κάνει να χάνεις τις κόντρες σου και τις γραμμές σου.

Μεζούρα: Η μεζούρα είναι απαραίτητη για τις μετρήσεις επάνω στο σώμα είτε το δικό σου είτε κάποιου άλλου. Επίσης βοηθάει και στις μετρήσεις επάνω στο ίδιο το πατρόν ραπτικής.

Χάρακας: Δεν θα μπορέσεις να αρχίσεις να σχεδιάζεις χωρίς να έχεις έναν χάρακα τουλάχιστον 60 εκ. Μπορείς να βρεις στην αγορά και χάρακα του ενός μέτρου.

Καμπυλόριγα: Μία καμπυλόριγα θα σας βοηθήσει να κάνετε ομαλές καμπύλες στους γοφούς, στα ντεκολτέ και στις μασχάλες. Θα μπορούσατε ακόμα και να μετρήσετε τις καμπύλες αυτές με ένα πιο εύκολο τρόπο.

Ορθογώνιο τρίγωνο: Από πλαστικό με μία πλευρά τουλάχιστον 45 εκ.

Ψαλίδια: Θα χρειαστείτε διαφορετικό ψαλίδι για το χαρτί και διαφορετικό για τα υφάσματα. Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε ποτέ το ψαλίδι που κόβετε τα υφάσματα ώστε να κόψετε χαρτί. Θα το καταστρέψετε. Είναι διαφορετικά τα ψαλίδια χαρτιού με τα ψαλίδια υφασμάτων.

Καρφίτσες: Για τη σύνδεση των πατρόν ραπτικής με τα υφάσματα.

Κιμωλίες ραπτικής: Για να σημειώνετε τις κόντρες σας, στα υφάσματα.

Φιγούρες για σκίτσα: Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα σκίτσο για το πως θέλετε να είναι το καινούριο σας στιλ. Ένα βιβλίο με φιγούρες θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εικόνες επαγγελματικής εμφάνισης και να διατηρήσετε τη σωστή αναλογία. Κάτι που είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι νομίζετε, εάν δεν είστε φυσικός καλλιτέχνης.

Ωστόσο εάν δεν θέλεις να χάνεις χρόνο για τον σχεδιασμό της φιγούρας για τα συνολάκια σου, μπορείς να εκτυπώσεις έτοιμες φιγούρες δωρεάν εδώ ή μπορείς να αγοράσεις ένα μπλοκ σχεδίου με φιγούρες σε διάφορες πόζες για να σχεδιάσεις μία ολοκληρωμένη σειρά μόδας για σένα ή για τα μοντέλα σου !

Αυτά επαρκούν για να ξεκινήσετε. Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά εργαλεία στην αγορά για την κατασκευή των πατρόν ραπτικής. Στην πορεία θα τ’ ανακαλύψετε όλα.

Give some time!

14/11/2023

To all the amateurs, as a fashion illustraror myself, i suggest to make the beggining using whatever you have. just make the start! give some time and you ‘ll realize what tools you need to get! good luck!

Avatar for Sammy T.
Sammy T.

Response from Sxedio Modas

Thank you for your review and your advice. Everyone would appreciate it!

.

10/11/2023

πολυ απλα πραγματα για να ξεκινησεις και ερασιτεχνικα , τα εχω ολα σχεδον στο σπιτι μου

Avatar for ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

ολα;

15/09/2023

τα χρειάζεται κανείς όλα για να ξεκινήσει με κάτι απλό;

Avatar for Κοσμάς Γ.
Κοσμάς Γ.

Response from Sxedio Modas

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε τα πάντα εξαρχής, μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα από την ιστοσελίδα μας! Ευχαριστούμε!

sxediomodas.com | Fashion Ads | Fashion Jobs

Νέα Πλατφόρμα Αγγελιών Εργασίας στον Χώρο της Μόδας Εγκαινιάζεται

Πρόσκληση σε σχεδιαστές, marketers, merchandisers, και οποιονδήποτε παθιασμένο με τη μόδα, να καταχωρίσει τη δωρεάν αγγελία του. Είτε ψάχνει για εργασία , είτε προσφέρει εργασία η νέα μας πλατφόρμα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες καριέρας.

Oxygen Pelatologio Banner Ad

Online από κάθε συσκευή

Πάντα online, από κάθε συσκευή χωρίς εγκατάσταση και πολύπλοκες διαδικασίες στην πιο οικονομική τιμή της αγοράς.

etelestia banner ad

Σεμινάρια για το Σχέδιο Μόδας & Πατρόν Ραπτικής. Δείτε όλα τα σεμινάρια στο sxediomodas.com

Fashion Design Market

Ανοίξτε κατάστημα στο sxediomodas.gr

Υπηρεσία καταχώρησης προϊόντων