//

Πληροφορίες για τους ιδιώτες πωλητές μας

Καλώς ορίσατε στη σελίδα πληροφόρησης για ιδιώτες πωλητές στο marketplace μας! Είμαστε ενθουσιασμένοι που σας έχουμε στην κοινότητά μας και είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε σε κάθε βήμα της διαδικασίας πώλησης. Η διαδικασία είναι απλή και διαφανής, με στόχο να σας εξασφαλίσει την ευκολία και την ασφάλεια που χρειάζεστε για να πουλήσετε τα προϊόντα σας.

Πλαίσιο Πωλήσεων για Έλληνες Πωλητές

Ως Έλληνες ιδιώτες πωλητές, έχετε τη δυνατότητα να πουλήσετε προϊόντα μέχρι το όριο των 10.000 ευρώ ετησίως. Αυτό σας δίνει την ελευθερία να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο online κατάστημα χωρίς την ανάγκη για επαγγελματική εγγραφή – μια τέλεια ευκαιρία για να ξεκινήσετε να πουλάτε με ελάχιστη γραφειοκρατία.

 

Κατηγορίες που εγκρίνονται

 • Χειροποίητα ρούχα
 • Χειροποίητα κοσμήματα
 • Χειροποίητα αξεσουάρ
 • Εικονογράφοι μόδας

Διαδικασία πώλησης

Αμέσως μόλις γίνει η παραγγελία στο κατάστημά σας και την αποδεχτείτε, εμείς εκδίδουμε τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη για εσάς και απόδειξη λιανικής πώλησης στον πελάτη σας. Και τα δύο αυτά παραστατικά τα λαμβάνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη το κρατάτε στο αρχείο σας και το καταθέτετε μαζί με τη φορολογική σας δήλωση. Την απόδειξη λιανικής πώλησης την εκτυπώνετε και την στέλνετε μαζί με τα προϊόντα στον πελάτη. Για τα τιμολόγια αγοράς που εκδίδουμε για εσάς εκπίπτει φόρος 9%, ο οποίος θα υπολογιστεί μαζί με τα υπόλοιπα εισοδήματά σας.

Μαθηματικό παράδειγμα

Αν υποθέσουμε ότι ένα προϊόν αναρτημένο στο κατάστημά σας έχει αξία 12,40€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (θα πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνετε τον ΦΠΑ 24%) και γίνει παραγγελία:

 • Εμείς αγοράζουμε το προϊόν σας με τιμολόγιο αγοράς από ιδιώτη αξίας 12,40*24/124 συν 3,6% χαρτόσημο, δηλαδή συνολική αξία 10,00 +3,6%= 10,36€.
 • Στη συνέχεια, εκδίδουμε απόδειξη λιανικής πώλησης αξίας 12,40€ συν τα έξοδα αποστολής (που έχετε ορίσει), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.
 • Αν υποθέσουμε ότι έχετε ορίσει έξοδα αποστολής 3,00€, για αυτή την πώληση λαμβάνουμε προμήθεια 8% επί του συνολικού ποσού, δηλαδή 1,23€.
 • Σας επιστρέφουμε το υπόλοιπο ποσό στο λογαριασμό σας, αφαιρώντας την αξία του χαρτοσήμου, του ΦΠΑ και της προμήθειας. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, επιστρέφεται το ποσό των 7,11€.

Υπολογισμοί:

 • Προμήθεια: (12,40 + 3) * 8% = 1,23€
 • Χαρτόσημο: 10 * 3,6% = 0,36€
 • ΦΠΑ: (12,40 + 3) * 24/124 = 3,70€

Συνολικές αφαιρέσεις: 1,23 + 0,36 + 3,70 = 5,29€ Ποσό προς επιστροφή: 12,40 – 5,29 = 7,11€

Τι γίνεται σε περίπτωση αντικαταβολής?

Για να μπορέσει ο πελάτης να επιλέξει την αντικαταβολή ως τρόπο πληρωμής, εσείς πρέπει πρώτα να την έχετε ενεργοποιήσει από το διαχειριστικό σας πάνελ, μέσω των ρυθμίσεων του καταστήματός σας.

Σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέγει πληρωμή με αντικαταβολή, θα πληρώσει με μετρητά κατά την παράδοση. Σύμφωνα με το παράδειγμά μας, οφείλετε να επιστρέψετε σε εμάς το ποσό των 5,84€, καλύπτοντας επίσης όλα τα έξοδα εμβάσματος. Στην περίπτωση του PayPal, η επιστροφή είναι εντελώς δωρεάν. Στην περίπτωση τραπεζικής μεταφοράς, τα έξοδα εμβάσματος ορίζονται από την εκάστοτε τράπεζα.

Μπορείτε να κάνετε πληρωμές προς το sxediomodas.gr την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα συγκεντρωτικά. 

Πως ρυθμίζω το κόστος αποστολών?

Μπορείτε να ρυθμίσετε τα κόστη αποστολής σας μέσω του διαχειριστικού σας πάνελ. Σε περίπτωση που δέχεστε αντικαταβολή, το κόστος αυτής της υπηρεσίας, το οποίο είναι εφάπαξ 1,80€, χρεώνεται αυτόματα στον πελάτη στο καλάθι αγορών του. Δεν χρειάζεται να το συμπεριλάβετε στο κόστος αποστολής. Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς γίνονται οι ρυθμίσεις αποστολών.

Ανώνυμο 1080 x 800 px
handmade jewels
Ανώνυμο 1080 x 800 px 2
Ανώνυμο 1080 x 800 px 3
sxediomodas.com | Fashion Ads | Fashion Jobs

Νέα Πλατφόρμα Αγγελιών Εργασίας στον Χώρο της Μόδας Εγκαινιάζεται

Πρόσκληση σε σχεδιαστές, marketers, merchandisers, και οποιονδήποτε παθιασμένο με τη μόδα, να καταχωρίσει τη δωρεάν αγγελία του. Είτε ψάχνει για εργασία , είτε προσφέρει εργασία η νέα μας πλατφόρμα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες καριέρας.

Oxygen Pelatologio Banner Ad

Online από κάθε συσκευή

Πάντα online, από κάθε συσκευή χωρίς εγκατάσταση και πολύπλοκες διαδικασίες στην πιο οικονομική τιμή της αγοράς.

etelestia banner ad

Σεμινάρια για το Σχέδιο Μόδας & Πατρόν Ραπτικής. Δείτε όλα τα σεμινάρια στο sxediomodas.com

Fashion Design Market

Ανοίξτε κατάστημα στο sxediomodas.gr

Υπηρεσία καταχώρησης προϊόντων