//

30+1 Fashion Styles

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Για αρχή θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα fashion styles με τα fashion trends. Δηλαδή το στιλ με την τάση. Η τάση αναφέρεται σε αυτό που είναι δημοφιλές σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή ενώ το στιλ αναφέρεται στον ιδιαίτερο τρόπο ενός ατόμου να εκφραστεί.

Στον κόσμο της μόδας, το “στιλ” είναι συνήθως συντομογραφία για το “προσωπικό στιλ” ή τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο εκφράζεται μέσα από αισθητικές επιλογές όπως τα ρούχα, τα αξεσουάρ, το χτένισμα και ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζει τα ρούχα του.

Ποια είναι όμως η διαφορά της Μόδας με το Στιλ;

Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε σίγουρα είναι πως το στιλ είναι προσωπικό αποτέλεσμα ενώ η μόδα είναι συλλογική δουλειά. Άρα έχουμε άτομο εναντίον σύνολο.

Το προσωπικό στυλ είναι κάτι που ανήκει σε ένα πρόσωπο (ένα μέσο αυτο-έκφρασης). Αυτό το άτομο μπορεί να είναι διάσημος σχεδιαστής μόδας ή οποιοσδήποτε εκτός της βιομηχανίας μόδας. Το πως ντύνομαι και εκφράζομαι είναι το δικό μου στιλ.

Η μόδα από την άλλη έχει να κάνει με την παγκόσμια τάση που δημιουργείται από την βιομηχανία της μόδας και τις επιχειρήσεις της.

Όμως αυτές οι δύο λέξεις συνδέονται και άμεσα. Για παράδειγμα, ένα μοντέλο όταν περπατάει στην πασαρέλα είναι μέρος της μόδας. Όταν όμως ντύνεται στο σπίτι του τότε έχει το προσωπικό του στιλ. Αν αυτό το μοντέλο είναι διάσημο και ακολουθείται από πολλούς θαυμαστές, τότε μπορεί το προσωπικό του στιλ να γίνει μόδα.

Το στιλ είναι διαχρονικό.

Το στιλ είναι διαχρονικό, ενώ η μόδα είναι επίκαιρη. Κάποιος που ακολουθεί τις τάσεις, είναι μοντέρνος. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της μόδας και ντύνεται με ρούχα διάσημων σχεδιαστών. Ο κομψός από την άλλη πλευρά, μπορεί να παρακολουθεί τις τάσεις αλλά στο τέλος παραμένει πάντα πιστός στο δικό του στιλ.

Το προσωπικό μας στιλ εκφράζει την αισθητική μας. Προδίδει κομμάτια του χαρακτήρα μας. Ξυπνάει την δημιουργικότητά μας αντί για την απλή απορρόφηση των τάσεων.

Διαφορετικά στιλ δημιουργήθηκαν ανά τα χρόνια από άτομα ή ομάδες και έγιναν μόδα που ακολουθήθηκε από πολλούς και παρέμειναν διαχρονικά. Μερικά από αυτά θα δούμε σε αυτό το άρθρο.

Fashion styles, Artsy.

fashion styles
fashion styles

Αυτό το στιλ είναι το αγαπημένο μου. Είναι ένα στιλ που αφορά την δημιουργικότητα. Είναι η ιδέα μίας ενδυμασίας μακριά από τις τάσεις και τα συμβατικά. Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους που την προσωπική τους έκφραση την κάνουνε στιλ.

Τα ρούχα αυτά μπορεί να είναι πολύχρωμα, με έντονα χρώματα ή με υπερβολικές εκτυπώσεις. Με παράξενες σιλουέτες ή ασυνήθιστα σχήματα. Τα περισσότερα είναι χειροποίητα είτε από το ίδιο το άτομο, είτε από άτομα που ακολουθούν την ίδια ιδέα και επηρεάζουν τους άλλους.

Αν είσαι Artsy style, τότε σκέψου μία ενδυμασία, φτιάξε το πατρόν της και χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου ύφασμα που έχεις ξεχάσει στο ντουλάπι σου.

Πως μπορώ να ντυθώ σαν Artsy;

(Fashion styles)

Μπορείς να φορέσεις οτιδήποτε μπορεί να δείχνει ως τέχνη. Φόρεσε κολάν που σου επιτρέπει να κινείσαι ελεύθερα.

Ρίξε από πάνω ασύμμετρη πουκαμίσα που έχεις πιτσιλίσει με χρώματα ή περίεργα σχέδια.

Φόρεσε patchwork και κοσμήματα. Όχι πέρλες και διαμάντια, αλλά χειροποίητα και μεγάλα.

Πρέπει να καταλάβεις πως ο κόσμος σου, μαζί και τα ρούχα σου, είναι μία παλέτα αυτο-έκφρασης.

Fashion styles, Bohemian (boho).

fashion styles
fashion styles

Το μποέμικο στιλ είναι ένα στιλ μόδας που σχετίζεται στενά με τη μόδα των χίπηδων, στο οποίο κυριαρχούν τα φυσικά υφάσματα, τα ρετρό σχέδια, τα ουδέτερα και οι ζεστές αποχρώσεις.

Το μποέμικο στιλ είναι κάτι περισσότερο από ένα από τα fashion styles. Είναι μια πραγματική κουλτούρα από μόνη της, που έρχεται με μια πολύ συγκεκριμένη ιδεολογία και περίπλοκη ιστορία. Παρόλο που συνδέεται στενά με τη μόδα των χίπηδων της δεκαετίας του ’60 και του ’70, αυτές τις μέρες, η boho μόδα αποτελεί μέρος του γενικού πολιτισμού. Αλλά το γεγονός είναι ότι, ξεκίνησε ως ένας διαφορετικός τρόπος ζωής πίσω στον 19ο αιώνα. Σήμερα, η μεγάλη ποικιλία ρούχων και αξεσουάρ boho καθιστά το στυλ ένα πραγματικό φαινόμενο, που ακολουθεί τις γραμμές της αβίαστης, χαλαρής μόδας, με τα χαλαρά ενδύματα, τα αξεσουάρ και τα συνολικά καλλιτεχνικά, δημιουργικά στοιχεία.

Οι μόδες που χαρακτηρίζονται ως μποέμ αντιπροσωπεύουν την ιδεολογία του τρόπου ζωής που συνοδεύει μια εναλλακτική λύση στον παραδοσιακό τρόπο ντυσίματος, σε συνδυασμό με έναν εξίσου εναλλακτικό, πιο απελευθερωμένο τρόπο ζωής και μια κοινωνική στάση ενάντια σε όλα, από τον υλισμό έως τους περιορισμούς της κοινωνίας.

Πως μπορώ να ντυθώ σαν boho;

(Fashion styles)

Φόρα μακριές φούστες και φορέματα. Διάλεξε μερικές παραδοσιακές (χωριάτικες) μπλούζες. Βάλε μερικές ethnic πινελιές όπως, χιτώνες ή ξύλινα κοσμήματα, κεντήματα, χάντρες, κροσέ τσάντες, σανδάλια ή επίπεδες μπότες.

Fashion styles, Casual.

fashion styles

Το Casual στιλ είναι κάτι που ήρθε από τον δυτικό κόσμο. Είναι ένας τρόπος έκφρασης που είναι χαλαρός, περιστασιακός, αυθόρμητος και κατάλληλος για καθημερινή χρήση. Οι περισσότεροι από εμάς ντυνόμαστε casual.

Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο ως προς τα ρούχα. Κάποιος που είναι casual, μπορεί να είναι και επίσημα ντυμένος.

Τα ρούχα που χρησιμοποιεί είναι δύσκολο κάποιος να τα κρίνει κατάλληλα ή ακατάλληλα για μία περίσταση.

Δηλαδή είναι ένα σύνολο ρούχων που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα, αλλά μπορούμε και ταυτόχρονα να είμαστε κομψοί.

Πως μπορώ να ντυθώ Casual;

(Fashion styles)

Αν για παράδειγμα αυτά που φοράς είναι όλα μαύρα, τότε φόρα άσπρα παπούτσια ή μια ζώνη, ή μια γραβάτα, ή και τα τρία.

Συνδύασε στενά παντελόνια με φαρδιές μπλούζες.

Φόρεσε ένα σακάκι επάνω από ένα φόρεμα ή φούστα.

Συνδύασε σωστά τα χρώματα. Συνήθως τα σκούρα χρώματα στα παντελόνια συνδυάζονται με ποιο ανοιχτόχρωμα tops. Ή το αντίθετο.

Το casual στιλ έχει συνδυαστεί πολύ με τα blue Jeans, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Fashion styles, Chic.

chic fashion style
Chic fashion style 2

To chic style χαρακτηρίζεται από μονόχρωμα ενδύματα και κομψές καθαρές γραμμές. Αποπνέει δύναμη και έχει μια έμφυτη αίσθηση της μόδας. Υπάρχουνε τρεις ορισμοί της λέξης chic:

Κομψότητα και εκλεπτυσμός στα ρούχα, αλλά και στον τρόπο συμπεριφοράς.
Μία διακριτική εμφάνιση αλλά παράλληλα μοντέρνα από ιδεολογία ή επιδίωξη.
Δημοφιλής, ποιότητα, ελκυστικότητα.

Πως να ντυθώ chic;

(Fashion styles)

Επίλεξε ρούχα σε μαύρο, λευκό ή κάποιο ουδέτερο χρώμα αφήνοντας χώρο για κάποιο ιδιαίτερο αξεσουάρ, όπως ένα δερμάτινο τσαντάκι ή ένα έντονο κόκκινο κραγιόν.

Fashion styles, Cowgirl.

Cowgirl fashion style
fashion styles

Το Cowgirl στιλ προέρχεται από μία κατηγορία ένδυσης (Western wear). Είναι τα ρούχα που φορούσανε στην άγρια δύση του 19ου αιώνα. Το στιλ αυτό βρίσκεται σε όλες τις ταινίες της εποχής εκείνης. Είναι τα ρούχα που φορούσανε οι καουμπόηδες και οι καουμπόισσες. Επίσης τα ρούχα που φορούσανε οι Αμερικανοί στα σύνορά τους και εκφράζουν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής καθώς και συγκεκριμένες μουσικές επιλογές, όπως η Country music.

Εξακολουθεί να είναι μια επιλογή μόδας στις Δυτικές και Νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και άτομα που σχετίζονται με τη μουσική της χώρας ή τον δυτικό τρόπο ζωής, για παράδειγμα τα διάφορα δυτικά ή περιφερειακά μεξικάνικα στιλ μουσικής.

Πως να ντυθώ σαν Cowgirl;

Fashion styles.

Πάρε μερικά bootcut jeans (είναι αυτά που είναι στενά στους γοφούς και στους μηρούς και ανοίγουν ελαφρά στους αστραγάλους), εναλλακτικά Jean σορτσάκι ή τζιν φούστα.

Για τοπ, φόρεσε πουκάμισο με γυρισμένα μανίκια στους αγκώνες ή με κοντό μανίκι. Για ένα ποιο ανέμελο στιλ φόρεσε ένα t-shirt.

Βρες ένα καπέλο καουμπόικου στιλ. Άμα δε θες καπέλο μπορείς να φορέσεις και μία μπαντάνα που να ταιριάζει με το χρώμα του πουκαμίσου.

Πάρε ένα ζευγάρι μπότες καουμπόη. Παραδοσιακά, οι μπότες καουμπόη είναι κατασκευασμένες από δέρμα, αλλά διατίθενται επίσης και σε εξωτικά δέρματα όπως αλιγάτορα, φίδι και βουβάλια. Μπορεί να είναι μυτερές μπροστά, αλλά και τετράγωνες και στρογγυλές.

Φτιάξε τα μαλλιά σου αλογοουρά ή με πλεξούδες.

Fashion styles, Elegant.

Elegant fashion style 2
fashion styles

Τι σημαίνει κομψότητα στον κόσμο της μόδας; Προσδιορίζει την ομορφιά της απλότητας, προσθέτοντας πινελιές από στιλ και νοικοκυροσύνη. Σύμφωνα με το λεξικό η κομψότητα είναι το αποτέλεσμα αυτού που διακρίνεται για την καλαισθησία του, κυρίως ως προς το ντύσιμο, αλλά και ως προς τους τρόπους ή γενικότερα τη συμπεριφορά.

Η κομψότητα βρίσκεται σε πολλά χαριτωμένα και όμορφα πράγματα. Επίσης, σε ευχάριστα και ειρηνικά πράγματα.

«Τα ανθρώπινα όντα πρέπει να έχουν κομψότητα στις ενέργειές τους και στη στάση τους, διότι αυτή η λέξη είναι συνώνυμη με καλή γεύση, αξιοπιστία, ισορροπία και αρμονία », λέει ο Paulo Coelho.

Πως μπορώ να ντυθώ Elegant;

(Fashion styles)

Αντί να σου πω τι να φορέσεις θα σου πω τι να μην κάνεις:

 • Μη φοράς ρούχα γυμναστικής εάν δεν κάνεις. Μία κομψή κυρία ξυπνάει νωρίς και πάει για την γυμναστική της. Όταν γυρίζει αλλάζει τα ρούχα γυμναστικής και φτιάχνει τα μαλλιά της.
 • Όχι κοντά μπλουζάκια. Είναι για παιδάκια και μπορεί να δείχνουν πολύ φθηνά. Δεν είναι κομψό να δείχνεις το σημείο της κοιλιάς σου.
 • Τα γραφικά και τα καρτούν απαγορεύονται. Δεν φοράει μία κυρία παιδικούς ήρωες.
 • Σχισμένα jeans kai σορτς, εκτός αν πρόκειται για παραλία, δεν είναι κομψό.
 • Αν πάμε σε jeans, τότε πρέπει να είναι λευκά για μία ποιο ακριβή εμφάνιση.
 • Μην κρατάς ποτέ τσάντες που έχουν υποστεί φθορά.
 • Ασιδέρωτα ρούχα ή κλωστούλες που κρέμονται δείχνουν εγκατάλειψη της ιδέας Elegant. Επένδυσε σε ένα καλό σίδερο.
 • Ογκώδη και φθηνά κοσμήματα. Να φοράς πάντα αξεσουάρ ιδιαίτερα μικρά και διακριτά. Ο χρυσός υψηλής ποιότητας και ο λευκόχρυσος φαίνονται καλύτερα.
 • Οι Elegant γυναίκες δεν φορούν σανδάλια σε χειμερινές συνθήκες.

Αγαπημένα, ταιριαστά κομμάτια για μία κομψή κυρία είναι:

 • Κασμίρ
 • Γυαλιά ηλίου
 • Πουκάμισα
 • Σακάκια
 • Μεταξωτά φορέματα
 • Μαντήλια, κασκόλ
 • Τσάντες σχεδιαστών
 • Διαμάντια, μαργαριτάρια

Fashion styles, Ethnic.

Ethnic fashion style 2
Ethnic fashion style

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και των πρώτων ετών της νέας χιλιετίας, το έθνικ στιλ υπήρξε μια από τις ισχυρότερες επιρροές στη μόδα. Διάσημοι σχεδιαστές όπως οι John Galliano, Kenzo, Vivienne Tam και άλλοι, έχουν εμπνευστεί από μία ποικιλία λαών (Ασιατικών, Αφρικανών, Αρκτικών, . . .) και πολλών άλλων μορφών ενδυμασίας και αισθητικής δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα πολύχρωμο που αντικατοπτρίζει το παρελθόν ή μακρινές χώρες.

Το φανταστικό στοιχείο είναι ισχυρό στο Ethnic στιλ. Ακόμα και όταν η έμπνευση έρχεται από κάτι παλιό, τα σχέδια είναι συνήθως βαλμένα ώστε να δείχνουν πάντα μοντέρνα.

Πως να ντυθώ για να είμαι Ethnic;

(Fashion styles)

 • Μακριές φούστες
 • Dhoti pants
 • Ενδυμασία Anarkali. Είναι μακριά φορέματα που φοράνε στην Ινδία και άλλα κράτη της Νότιας Ασίας.
 • Ethnic shrug. Είναι κάτι σαν ρόμπα με κοντά ή μακριά μανίκια αλλά και μερικές φορές και κοντό σα γιλέκο.
 • Ιαπωνικά κιμονό
 • Καφτάνια
 • Χιτώνες
 • Dupatta. Είναι ένα μακρύ ύφασμα που μοιάζει με κασκόλ που φοριέται συνήθως από γυναίκες στη Νότια Ασία.

Fashion Styles, Evening.

Fashion styles
Evening fashion style 2

Αυτό το στιλ είναι τόσο επίσημο όσο φαίνεται. Για τους άντρες σημαίνει σμόκιν με ουρά και για τις γυναίκες μακριά φορέματα να σέρνονται στο πάτωμα. Έτσι θα ντυθείς σε ένα βραδινό κοκτέιλ πάρτι ή σε κάποιον λαμπερό γάμο.

Πως να φορέσω ένα μακρύ φόρεμα Evening style;

(Fashion styles)

Απέφυγε τα παλτό που σταματάνε στην μέση των μηρών. Κόβει την σιλουέτα στη μέση και κάνει τα πόδια να φαίνονται απίστευτα ογκώδη. Αντί αυτού μπορείς να φορέσεις μία γούνινη εσάρπα ή μπολερό. Το κοντό θα τονίσει τέλεια το μακρύ φόρεμα και θα σε κρατάει ζεστή.

Fashion styles, Exotic.

Fashion style
Fashion style sxedio modas

Το εξωτικό στυλ επικεντρώνεται σε κάτι πολύ ασυνήθιστο και διαφορετικό για τους απλούς ανθρώπους. Είναι συχνά μυστηριώδες και ενδιαφέρον.

Είναι σίγουρα ενδιαφέρον. Ενσωματώνει τόσα πολλά συναρπαστικά στοιχεία και η δημοτικότητα του στυλ αυξάνεται καθώς οι σχεδιαστές μόδας από όλο τον κόσμο συχνά παρουσιάζουν κάποια ρούχα με εξωτικά στοιχεία.

Πρόκειται για ένα στυλ ένδυσης που επικεντρώνεται σε πλούσια χρώματα, μυστηριώδη περίτεχνα μοτίβα, μωσαϊκά, ιριδίζουσες υφές, πραγματικά λαμπερά κοσμήματα και φαρδιές γραμμές. Για πολλούς το εξωτικό στυλ σημαίνει ανατολίτικο.

Fashion styles, Formal office.

Formal Office fashion style
Formal Office fashion style 2

To formal office στιλ είναι για σένα που θέλεις να επιτύχεις μία σημαντική καριέρα. Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να αναδειχτείς μέσα στα αυστηρά περιβάλλοντα των γραφείων και όχι μόνο. Αποπνέει σεβασμό, δυναμικότητα, σταθερότητα, εκτίμηση, εμπιστοσύνη.

Ο ενδυματολογικός κώδικας στις εταιρείες δεν είναι ξεκάθαρος, ωστόσο υπάρχει και γίνεσαι αποδεκτός όταν τον τηρείς.

Πως να ντυθώ formal office;

(Fashion styles)

Ο τυπικός ενδυματολογικός κώδικας σε ένα επίσημο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι ένα πλήρες ταιριαστό επαγγελματικό κοστούμι, όπως ένα σακάκι και παντελόνι ή μια φούστα. Όσο πιο σκούρο είναι το κοστούμι, τόσο πιο επίσημο!

Fashion styles, Girl next door.

Girl Next Door fashion style
Girl Next Door fashion style 2

Αυτό το στιλ στην πραγματικότητα δεν είναι στιλ αλλά ιδέα. Εξακολουθεί όμως να πληροί τις προϋποθέσεις για να εισέλθει στη λίστα.

Ίσως έχεις ακούσει για το «κορίτσι της διπλανής πόρτας» σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, που απεικονίζει μια φυσικά όμορφη νεαρή γυναίκα που είναι ανέμελη, αστεία και ίσως λίγο αδέξια. Το να είσαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας δεν είναι δύσκολο, αρκεί να επικεντρωθείς στη διασκέδαση και τον εαυτό σου. Προσπάθησε να μην βάλεις τον εαυτό σου σε ένα κουτί, και αντί αυτού να κάνεις συνέχεια νέους φίλους και να αφήσεις τον εαυτό σου να λάμψει.

Πως να ντυθώ σαν το κορίτσι της διπλανής πόρτας;

(Fashion styles)

Το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να αγοράσεις μια ολόκληρη ντουλάπα με καινούρια ρούχα. Φόρα απλά αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και να σου δίνουν αυτοπεποίθηση. Μοντέρνα αλλά όχι φυσικά υψηλής ραπτικής. Φούστα – μπλούζα με μπαλαρίνες είναι μία λύση αλλά και τα κολάν και τα t-shirts είναι καλή επιλογή.

Fashion styles, Girly.

Girly fashion style 2
Girly fashion style

Ο όρος Girly αφορά τα κορίτσια ή τις γυναίκες που έχουν επιλέξει να συμπεριφέρονται με ένα παραδοσιακό γυναικείο στιλ. Δηλαδή, να φοράνε ροζ, να φτιάχνουν τα μαλλιά τους με αλογοουρές, ελαφρές μπούκλες, να φοράνε μακιγιάζ και να συζητάνε συνέχεια για σχέσεις και άλλες δραστηριότητες που αφορούν μονάχα το γυναικείο παραδοσιακό στιλ.

Πως να ντυθώ για να είμαι Girly;

(Fashion styles)

Επίλεξε girly αποχρώσεις όπως παστέλ, ροζ, μοβ και φωτεινά χρώματα. Πρέπει τα ρούχα σου να είναι φωτεινά και διασκεδαστικά, να έχεις ισορροπία. Άλλα χρώματα που μπορείς να φορέσεις είναι πράσινο μέντας, μπλε του μωρού, κρέμ, ανοιχτό κοραλλί, ροζ του μωρού και ανοιχτό κίτρινο.

Fashion styles, Gothic.

Gothic fashion style
Gothic fashion style 2

Το Goth είναι μια υποκουλτούρα που ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αναπτύχθηκε από τους οπαδούς του γοτθικού ροκ, ένα παρακλάδι του μουσικού είδους μετά το πανκ. Το όνομα goth προήλθε απευθείας από το είδος της μουσικής αυτής.

Το γοτθικό στιλ συμβαδίζει με την αισθητική, την αυθεντικότητα και την έκφραση και θεωρείται ως «καλλιτεχνική ιδέα». Τα ρούχα είναι συχνά χειροποίητα.

Μεγάλοι σχεδιαστές όπως οι Alexander McQueen, Anna Sui, Rick Owens, Gareth Pugh, Ann Demeulemeester, Philipp Plein, Hedi Slimane, John Richmond, John Galliano, Olivier Theyskens, and Yohji Yamamoto εμπνεύστηκαν από αυτήν την υποκουλτούρα και συμπεριέλαβαν στοιχεία της, στις πασαρέλες τους.

Πως να ντυθώ Gothic;

(Fashion styles)

Η γοτθική μόδα χαρακτηρίζεται από εμφανώς σκοτεινά, απαρχαιωμένα και ομοιογενή χαρακτηριστικά. Είναι ένα στερεότυπο τρομακτικό, μυστηριώδες, περίπλοκο και εξωτικό. Η τυπική γοτθική μόδα περιλαμβάνει μαύρα μαλλιά και μαύρα ρούχα σε στιλ εποχής. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες gothic μπορούν να φορούν σκούρο eyeliner και σκούρο βερνίκι νυχιών, κυρίως μαύρο. Τo στιλ το δανείζονται συχνά από το Pank στιλ και από τις βικτοριανές και ελισαβετιανές περιόδους. Η γοτθική μόδα και το στιλ μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν ασημένια κοσμήματα και τρυπήματα.

Fashion styles, Grunge.

Grunge fashion style
Grunge fashion style 2

Η μόδα της Grunge χαρακτηρίζεται από ανθεκτικά και διαχρονικά ρούχα, συνήθως φθηνά ή δεύτερο χέρι. Τα ρούχα αυτά ήταν λυτά και χαλαρά, με ανδρόγυνο στιλ και στόχο είχαν να μην αναδεικνύουν τη σιλουέτα.

Το στιλ αυτό πρωτοεμφανίσθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στο Σιάτλ και είχε φτάσει σε μεγάλη δημοτικότητα μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Διαδόθηκε από τα μουσικά συγκροτήματα Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam.

Σήμερα το grunge θεωρείται στιλ που χρησιμοποιείται ευρέως από εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Φορούν στην πλειοψηφία τους μαύρα ρούχα σε συνδυασμό με πάνινα παπούτσια ή μπότες.

Πως να ντυθώ για να είμαι Grunge;

(Fashion styles)

Για να είσαι Grunge πρέπει να ψωνίσεις από καταστήματα ρούχων δεύτερο χέρι. Να σκίσεις μερικά jeans και να υιοθετήσεις έναν τρόπο συμπεριφοράς του, δεν με νοιάζει τίποτα.

Μπορείς να φορέσεις πολλές μπλούζες μαζί. Όπως ένα ισοθερμικό και από επάνω ένα φούτερ και από επάνω το μπλουζάκι της αγαπημένης σου μπάντας.

Θα χρειαστείς σίγουρα πολλές φανέλες. Ένα σίγουρο κομμάτι της ντουλάπας ενός grunge. Φανέλα και από επάνω πουκάμισο με ανοιχτά κουμπιά και ξεθωριασμένα χρώματα.

Και αν πάμε στα παπούτσια, μην ξεχάσεις τις αρβύλες σου. Σημαντικό κομμάτι για το Grunge στιλ σου. Το καλοκαίρι πάνινο μποτάκι.

Fashion styles, Hip Hop.

Hip Hop fashion style 3
Hip Hop fashion style 2

Hip Hop style, επίσης γνωστό και ως Big fashion style, ξεκίνησε από πόλεις των μαύρων της Αμερικής και συγκεκριμένα από την Νέα Υόρκη. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία. Από την Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες και από εκεί σε όλες τις πόλεις της Αμερικής μεγάλες και μικρές.

Όλοι έχουν συνεισφέρει διάφορα στοιχεία στο συνολικό στιλ που φαίνεται σήμερα παγκοσμίως.

Το Hip Hop αναπτύχθηκε μέσα από μια έκρηξη λέξεων και μουσικής σε μια πεισματική έκφραση της σύγχρονης αστικής ζωής μέσω σωματικών χειρονομιών και ενδυμάτων.

Τα πρώτα ρούχα ήταν κυρίως συμβατικά. Πολύχρωμα δερμάτινα μπουφάν με σχέδια, βερμούδες με ίσιο πόδι, παλτά από δέρμα προβάτου, φούτερ με κουκούλες, αθλητικά παντελόνια και καπέλα.

Τα φαρδιά παντελόνια και οι κρεμαστοί καβάλοι εμφανίστηκαν αργότερα την δεκαετία το 1980. Κοντά 2000 και εμφανίστηκαν τα καπέλα τζόκεϊ που έφεραν διακριτικά από ομάδες ποδοσφαίρου, πρωταθλήματα και διάσημους σχεδιαστές μόδας.

Μάλλινοι σκούφοι και μπαντάνες φοριούνταν μεμονωμένα ή μαζί. Φουσκωτά μπουφάν με φούτερ και μεγάλες κουκούλες.

Από το τέλος του 1990 κιόλας τα μεγάλα και φαρδιά t-shirt είχανε ήδη εισχωρήσει στο στιλ Hip Hop και φορέθηκαν οι φανέλες από μπάσκετ και hockey ομάδων.

Αργότερα συμπληρώθηκαν και τα φαρδιά jeans, τα στρατιωτικά παντελόνια, τα σακίδια πλάτης, αρβύλες, ορειβατικές μπότες ή αθλητικά παπούτσια, τατού και περίεργα ξυρισμένα χτενίσματα.

Fashion styles, Kawaii.

Kawaii fashion style
Kawaii fashion style 2

Αυτό το στιλ έρχεται από την Ιαπωνία. Kawaii σημαίνει κάτι το υπέροχο, αγαπητό, χαριτωμένο ή αξιολάτρευτο. Είναι η κουλτούρα της ομορφιάς στην Ιαπωνία. Η αισθητική kawaii, έχει γίνει μια εξέχουσα πτυχή του λαϊκού πολιτισμού της Ιαπωνίας, της ψυχαγωγίας, της ένδυσης, των τροφίμων, των παιχνιδιών, της προσωπικής εμφάνισης και των συμπεριφορών.

Το kawaii ουσιαστικά περιλαμβάνει όλα τα αξιολάτρευτα και η ουσία του είναι ριζωμένη στην παιδική νοσταλγία.

Πως να ντυθώ για να έχω Kawaii στιλ;

(Fashion styles)

Διάλεξε ρούχα με απαλά χρώματα και γλυκά μοτίβα.

Φωτεινά κολάν ή καλσόν κάτω από φούστες με πιέτες ή φορέματα.

Φόρεσε λευκό μακρυμάνικο τοπ μέσα από αμάνικα φορέματα.

Διάλεξε απαλά βαμβακερά υφάσματα.

Fashion styles, K-pop.

fashion styles
k pop style 2

Το K-pop στιλ δημιουργήθηκε τα τέλη της δεκαετίας του 2020 όταν η κορεατική μουσική που ονομάζεται K-Pop άρχισε να είναι γνωστή στον κόσμο. Η μουσική αυτή έγινε αποδεκτή ως μια μορφή συνθετικής κουλτούρας που περιλαμβάνει την ακοή και την όραση λόγω της συνεχόμενης προβολής της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Και η μόδα έχει γίνει ουσιαστικό συστατικό της οπτικής πλευράς του K-Pop.

Εάν παρακολουθήσεις κάποιο βίντεο στο u tube σίγουρα θα ένιωθες περισσότερη ευχαρίστηση από το να παρακολουθούσες μια επίδειξη μόδας.

Πρώτα επειδή οι καλλιτέχνες που είναι οι κύριοι χαρακτήρες του μουσικού βίντεο είναι τόσο νέοι, τόσο όμορφοι και το μακιγιάζ, τα μαλλιά και τα ρούχα τους είναι τόσο τέλεια και λαμπερά. Τα μαλλιά τους έχουν χρώμα λεμονιού, αλλά και έντονο κόκκινο. Και ανάλογα με το μακιγιάζ τους, τα πρόσωπά τους μεταμορφώνονται αλλάζοντας αποχρώσεις.

Οι θαυμαστές τους είναι πολύ δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι καλλιτέχνες K-pop είναι γκουρού της μόδας και του στιλ για εφήβους που έχουν καλλιτεχνική συνείδηση.

Πως να ντυθώ ως K-pop idol;

(Fashion styles)

Χαριτωμένα και πολύχρωμα ρούχα με pop art εκτυπώσεις.

Πρέπει να συνδυάσεις διαφορετικά είδη. Για παράδειγμα: ένα λίγο επίσημο ρούχο με πάνινα παπούτσια και σακάκι γραφείου ή θα μπορούσες να περπατήσεις με τα αθλητικά σου το πρωί με μπλουζάκι για πάρτι και βραδινή φούστα για πάρτι ή μακριά φούστα από σιφόν με τυπωμένο μπλουζάκι. Ίσως ακόμη και ένα κοντό φόρεμα και ένα σακάκι για πάρτι.

Fashion styles, Lagenlook.

Lagenlook fashion style
Lagenlook fashion style 2

Η πολυεπίπεδη εμφάνιση είναι ένας τρόπος σύνθεσης μιας εμφάνισης, αλλά και ενός στιλ. Langelook στα Γερμανικά, layered look στα Αγγλικά και στα Ελληνικά ίσως «φυλλόμορφη εμφάνιση» ή «εμφάνιση σε στρώσεις».

Αυτός ο τύπος στιλ ξεκίνησε στην Γερμανία από σχεδιαστές όπως οι Rundholz, Hebbeding, Zuza Bart, Oska, Sarah Pacini, Privatsachen. Χωρίς όμως να πούμε ότι οι Γερμανοί έχουν την αποκλειστικότητα.

Στην πραγματικότητα, πολλές δημιουργικές γυναίκες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών σχεδιαστών δημιουργούν αυτή τη μόδα επί αιώνες.

Οι οπαδοί των ρούχων σε στρώσεις ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους με τις επιλογές τους. Θεωρούν το στιλ ασυνήθιστο και άνετο, ευαίσθητο στην ποιότητα και δείχνει σεβασμό στο περιβάλλον.

Πως να ντυθώ Langelook;

(Fashion styles)

 • Προτίμησε φυσικά υλικά. Λινό, βαμβάκι, μαλλί.
 • Διάλεξε φούστες και φορέματα σε διαφορετικά μήκη,
 • Συνδύασέ τα με μακριά κολιέ ή μεγάλα μαργαριτάρια. Τα κοσμήματα πρέπει να είναι φυσικά. Ημιπολύτιμοι λίθοι, ξύλο κ.λ.π.
 • Φόρεσε τις φούστες και τα φορέματα μαζί με φούτερ ή άλλες άνετες μπλούζες.
 • Τα ρούχα όλα θα πρέπει να είναι καλή ποιότητα αφού και τα αναλώσιμα δεν ταιριάζουν καθόλου με την ιδεολογία που ακολουθεί αυτό το στιλ.

Fashion styles, Lolita.

Lolita fashion style 2
Lolita fashion style

Το στιλ Λολίτα είναι μια υποκουλτούρα από την Ιαπωνία που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα βικτοριανά ρούχα και από την περίοδο Ροκοκό στιλ.

Μια πολύ ξεχωριστή ιδιότητα της μόδας Λολίτα είναι η αισθητική της κομψότητας. Το στιλ αυτό που είναι μία μεγάλη κατηγορία στιλ, θα μπορούσε να χωριστεί σε τρεις υποκατηγορίες «γοτθικό», «κλασσικό», «γλυκό».

Αυτό το στιλ εξελίχθηκε πολύ γρήγορα από την γέννησή του και σε άλλες χώρες τη δεκαετία του 1990 και του 2000 και μπορεί να έχει μειωθεί στην Ιαπωνία από τη δεκαετία του 2010 καθώς η μόδα έγινε πιο mainstream.

Πως να ντυθώ Λολίτα;

(Fashion styles)

 • Διάλεξε μπλούζες και πουκάμισα με μανίκια Πον-Πον, ή μανσέτες με σούρες στον καρπό και πιετάκια στον ώμο.
 • Πλισέ φούστες σε γραμμή Α ή με υπερυψωμένη μέση φουσκωτή.
 • Κάλτσες βαμβακερές μέχρι το γόνατο.
 • Γλυκά παπούτσια στρογγυλά ή τετράγωνα.

Fashion styles, Maternity.

Maternity fashion style 2
Maternity fashion style

Στις αρχές του 1900, ορισμένες επιλογές ένδυσης μητρότητας έγιναν διαθέσιμες σε γυναίκες μεσαίας και ανώτερης τάξης που μπορούσαν να τις αντέξουν οικονομικά. Αρχικά, τα ρούχα μητρότητας σχεδιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό για να αποκρύψουν τις εγκυμοσύνες των γυναικών, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, οι έγκυες γυναίκες άρχισαν να πειραματίζονται με νέα στιλ όπως τα Baby-doll φορέματα.

Μία γυναίκα πρέπει πάντα να είναι όμορφη, γεμάτη αυτοπεποίθηση κυρίως όταν είναι έγκυος. Αυτά τα ρούχα σχεδιάστηκαν ώστε να κάνουν τις μέλλουσες μαμάδες να αισθάνονται όμορφα με το σώμα τους και την όμορφη κοιλιά τους που φιλοξενεί το μωράκι τους.

Είναι ρούχα άνετα, μαλακά, καλής ποιότητας και τονίζουν τη φουσκωτή κοιλίτσα που συνοδεύει μία εγκυμοσύνη.

Fashion styles, Military.

Military fashion style
fashion styles

Μπορούμε να πούμε ότι οι στρατιωτικές στολές είναι τα πρώτα έτοιμα προς ένδυση ρούχα, με τυποποιημένα μεγέθη και αναλογίες που προσαρμόζονται στους άνδρες και τις γυναίκες με διαφορετικές σωματικές ιδιότητες. Καθώς περνούσανε τα χρόνια η στρατιωτική ενδυμασία, ανακατεύτηκε με τα ρούχα των απλών πολιτών και έτσι γεννήθηκε το Military Style!

Η στρατιωτική τάση παραμένει στην σύγχρονη μόδα.

Πως να ντυθώ Military style;

(Fashion styles)

Φόρεσε αρβύλες, ρούχα με εκτυπώσεις καμουφλάζ, πράσινο, χακί και γκρι χρώμα. Εάν το γκρι, το πράσινο ή το χακί δεν είναι το αγαπημένο σου χρώμα, τότε ελεύθερα μπορείς να δοκιμάσεις οποιοδήποτε άλλο χρώμα, απλώς βεβαιώσου ότι το ρούχο είναι προσαρμοσμένο, στις ιδιαιτερότητες των ρούχων του στρατού.

Fashion styles, Preppy.

Preppy fashion style
Preppy fashion style 2

Το αρχικό στιλ preppy ξεκίνησε περίπου το 1910-1912 πριν γίνει γνωστό ως Ivy Style στα μέσα της δεκαετίας του 1940. Μία από τις πρώτες και πιο εμβληματικές μάρκες preppy, J. Press, άρχισε να αναπτύσσει μόδες που πωλήθηκαν αποκλειστικά στα κολλέγια Βορειοανατολικά της Αμερικής.

Για τους άντρες, η preppy μόδα έχει τις ρίζες της στο στιλ του Ivy League, που ξεκίνησε γύρω στο 1912 και έγινε πιο καθιερωμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Για τις γυναίκες, η preppy μόδα εμφανίστηκε στη δεκαετία του 1960, μια τάση με επικεφαλής σχεδιαστές όπως ο Perry Ellis και η Lilly Pulitzer, επηρεασμένοι από σχεδιαστές όπως ο Oleg Cassini, και διαδόθηκε από γυναίκες φοιτήτριες των Seven Sisters Colleges.

Πως να ντυθώ Preppy style;

(Fashion styles)

Πουκάμισα και μπλουζάκια σε απαλά χρώματα, παστέλ ή απλά σχέδια και με συντηρητική λαιμόκοψη. Παραδοσιακά, το preppy φαίνεται να επιλέγει λεπτές γραμμές, αλλά τώρα η τάση κατευθύνεται προς πιο χαλαρές γραμμές. Οι ζακέτες και τα πουλόβερ πρέπει να είναι κοντές, κλασικές και σε ουδέτερους ή απαλούς τόνους.

Fashion styles, Punk.

Punk fashion style 3
Punk fashion style 2

Το Πανκ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του 1970 στο Λονδίνο ως ένα αναρχικό και επιθετικό κίνημα. Περίπου 200 νέοι άνθρωποι αυτοπροσδιορίστηκαν ως νέα τάση για τους νέους, κατά της μόδας. Αν το κοιτάξουμε καλύτερα ήταν μια μουσική επανάσταση που πήρε το όνομα Πανκ.

Η Πανκ μόδα είναι τα ρούχα, τα χτενίσματα, τα καλλυντικά, τα κοσμήματα και οι διάφορες τροποποιήσεις επάνω στο σώμα σύμφωνα με την Πανκ κουλτούρα.

Πολλοί ισχυρίζονται πως η Vivienne Westwood και ο μοναδικός συνεργάτης της Malcolm McLaren ήταν μοναδικά υπεύθυνοι για την απεικόνιση του πανκ στα μέσα της δεκαετίας του 1970, αν και μεγάλο μέρος της δουλειάς τους φαίνεται να υιοθετήθηκε από το ίδιο το κίνημα Πανκ.

Πως να ντυθώ Punk;

(Fashion styles)

 • Παντελόνια σωλήνα ή παντελόνια εργασίας.
 • Δερμάτινα μπουφάν ή jean γιλέκα.
 • Τα ρούχα και τα βραχιόλια να έχουν ραμμένα καρφιά
 • Παραμάνες.
 • Φόρα κονκάρδες με συγκροτήματα ή ότι άλλο έχεις να δηλώσεις.
 • Κυρίως μαύρα ρούχα.
 • Καρό, στρατιωτικό, animal print.

Fashion styles, Rocker.

Rocker fashion style
Rocker fashion style 2

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά στην Αγγλία, το στυλ μόδας rocker γεννήθηκε λόγω αναγκαιότητας και πρακτικότητας. Οι Rockers φορούσαν βαριά διακοσμημένα δερμάτινα μπουφάν μοτοσικλέτας, συχνά διακοσμημένα με μεταλλικά στηρίγματα, μπαλώματα, κονκάρδες και εμβλήματα.

Η εμφάνιση και η στάση των rockers επηρέασαν ποπ συγκροτήματα στη δεκαετία του 1960, όπως οι Beatles, καθώς και συγκροτήματα και θαυμαστές των hard rock και punk rock στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Η εμφάνιση του rocker απεικονίστηκε με ακρίβεια στην ταινία του 1964 The Leather Boys.

Πολλοί σύγχρονοι rocker φορούν ακόμα μπότες μηχανής ή μπότες μοτοσικλετών πλήρους μήκους, αλλά τα Winklepickers (μυτερά παπούτσια) δεν είναι πλέον στη μόδα. Μερικοί φορούν brothel creepers (παπούτσια που αρχικά φορέθηκαν από τους Teddy Boys) ή αρβύλες.

Οι Rockers συνεχίζουν να φορούν δερμάτινα μπουφάν μοτοσικλέτας, συχνά διακοσμημένα με μπαλώματα, καρφιά, και ζωγραφισμένα έργα τέχνης. τζιν ή δερμάτινο παντελόνι και λευκά μεταξωτά μαντήλια. Ορισμένοι σύγχρονοι rockers φορούν κλασικό μπερέ.

Πως να ντυθώ για να είμαι Rocker;

(Fashion styles)

 • Φόρα δερμάτινο λίγο φουσκωτό μπουφάν ή ένα κοντό με κρόσσια.
 • Μαύρα κολλητά ή σχισμένα jeans.
 • Μαύρο παπούτσι πλατφόρμα ή αθλητικό ή μπότες αστραγάλου.

Fashion styles, Sexy.

Sexy fashion style
Sexy fashion style 2

Tο γυναικείο πρότυπο σεξουαλικής προσέλκυσης και ομορφιάς έχει περάσει πολλές δραστικές αλλαγές τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια, δείχνοντάς μας ότι αυτό που θεωρείται παγκόσμια όμορφο και σέξι αλλάζει συνεχώς –όπως και οι τάσεις της μόδας με την πάροδο των ετών– και πιθανότατα θα είναι πολύ διαφορετικό σε 100 χρόνια από τώρα.

Παρόλο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια εποχή όπου οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ, οι γυναίκες εξακολουθούν να προσπαθούν για ένα λεπτό σχήμα σώματος. Το γεγονός είναι ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η τιμή της ομορφιάς είναι εξαιρετικά υψηλή.

Κάθε γυναίκα μπορεί να είναι Sexy εάν γνωρίζει πως να δείξει τα δυνατά σημεία της. Επίσης το Sexy δεν είναι μόνο ρούχα αλλά και συμπεριφορά!

Πως να ντυθώ Sexy;

(Fashion styles)

 • Δείξε τον σωματότυπό σου. Το να φοράς κολακευτικά ρούχα είναι το κλειδί για την ενίσχυση του sex appeal σου. Μην κρύβεις το σχήμα σου με φαρδιά ρούχα, αλλά μην πιέσεις το σώμα σου σε εξαιρετικά σφιχτά ρούχα. Ο καθένας έχει τα δικά του μοναδικά στοιχεία, οπότε επίλεξε τα ρούχα που σε τονίζουν καλύτερα.
 • Συνδύασε τα casual ρούχα σου με πιο σέξι κομμάτια.
 • Άφησε κάτι στη φαντασία. Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι αν δείχνεις πολύ το σώμα σου ισοδυναμεί με σέξι. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το να αγαπάς το σώμα σου, αλλά το να το δείχνεις επανειλημμένα δεν είναι αρεστό, ειδικά σε ένα απλό περιβάλλον. Αντ ‘αυτού, φόρεσε ρούχα που αναδεικνύουν τη φιγούρα σου, αλλά εξακολουθούν να αφήνουν μέρος του σώματός σου στη φαντασία.
 • Φόρεσε περισσότερο κόκκινο. Οι ερευνητές έχουν μάθει ότι υπάρχουν αρκετοί βιολογικοί παράγοντες που κάνουν τις γυναίκες να φαίνονται πιο ελκυστικές για τους άνδρες όταν φορούν κόκκινο και ότι οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τους άνδρες ως πιο κυρίαρχους όταν φορούν κόκκινο. Ναι, να φοράς κόκκινο θα σε κάνει επιστημονικά πιο σέξι, ακόμα κι αν είναι κάτι τόσο απλό όσο ένα πολύ μεγάλο πουλόβερ.
 • Πέταξε όλα τα παλιά και βαρετά ρούχα σου.
 • Μελέτησε blogs και περιοδικά μόδας για έμπνευση.
 • Περπάτα με αυτοπεποίθηση.
 • Φρόντισε για την προσωπική σου υγιεινή.
 • Βελτίωσε την εμφάνισή σου με το σωστό μακιγιάζ και άρωμα.
 • Μην προσπαθείς πολύ γιατί φαίνεται.

Fashion styles, Sporty.

Sporty fashion style
Sporty fashion style 2

Αυτό το στυλ είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει κανείς και να το περιγράψει. Έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Εάν είσαι λάτρεις του γυμναστηρίου ή είσαι κάποιος που λατρεύει τις πρωινές δραστηριότητες, αυτό το στιλ μπορεί να είναι ήδη μέρος της καθημερινότητάς σου.

Σε αυτό το στιλ συνήθως φοράμε ρούχα από μερικές δημοφιλείς αθλητικές εταιρείες όπως η Nike ή η Adidas με αθλητικά παπούτσια από μερικές παρόμοιες αθλητικές μάρκες. Η ιδέα αυτής της μόδας είναι να επιδείξεις τα σπορ από αυτά.

Μόνο μερικά σφιχτά παντελόνια, βασικά μπλουζάκια και μία αλογοουρά χρειάζεται για να είσαι sporty.

Fashion styles, Tomboy.

Tomboy fashion style
Tomboy fashion style 2

Tomboy στιλ είναι αυτό που λέμε αγορίστικο. Το αγοροκόριτσο είναι ένα κορίτσι που παρουσιάζει χαρακτηριστικά ή συμπεριφορές που θεωρούνται τυπικές για ένα αγόρι. Τα κοινά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη χρήση ανδρικών ενδυμάτων και τη συμμετοχή σε παιχνίδια και δραστηριότητες που είναι καθαρά για αγόρια.

Τα tomboys κορίτσια είναι το ίδιο ελκυστικά με όλα τα υπόλοιπα κορίτσια. Είναι διασκεδαστικά και εύκολα προσβάσιμα. Τα αγόρια αγαπάνε αυτό το στιλ.

Πως να ντυθώ για να είμαι Tomboy grirl;

(Fashion styles)

 • Αθλητικά μποτάκια.
 • Φούτερ.
 • Παντελόνια εργασίας.
 • Πουκάμισα.
 • Κοστούμια.
 • Boyfriend jeans.
 • Αρβύλες.

Fashion styles, Trendy.

fashion styles

Σε αυτό το στιλ είναι όποιος ακολουθεί την μόδα σε όλες τις τις διαστάσεις. Αυτός που είναι trendy δια βάζει συνέχεια περιοδικά μόδας και ενημερώνεται με κάθε τρόπο. Αγοράζει συνέχεια καινούρια ρούχα μιας και τα παλιά του είναι εκτός μόδας πλέον.

Fashion styles, Vacation.

Sxedio Modas Πατρόν ραπτικής
Vacation fashion style 2

Eίναι ένας συνηθισμένος όρος που χρησιμοποιείται για γυναικεία ρούχα, φορέματα παραλίας ή για ρούχα που φορά κάποιος όταν είναι σε διακοπές σε θέρετρο ή κρουαζιέρα ή όπου αλλού. Ναι, το γυναικείο μαγιό παραλίας αναφέρεται ως Vacation style.

Τα ρούχα αυτού του στιλ περιλαμβάνουν χαλαρά ενδύματα, μερικές φορές έντονα χρωματισμένα και όμορφα μπλουζάκια με τροπικά σχέδια, σορτς, κάπρι, παντελόνια, φορέματα, φούστες, μαγιό, μεγάλες τσάντες, χαριτωμένες ναυτικές λεπτομέρειες και πολλά άλλα. Μπορεί να περιλαμβάνει γυναικεία φορέματα για επίσημη βραδινή ένδυση ή casual ρούχα για ημερήσιες εκδρομές.

Fashion styles, Vibrant.

Vibrant fashion style
Vibrant fashion style 2

Ο ορισμός τουVibrant είναι κάποιος ή κάτι γεμάτο ενέργεια, χρώμα και ζωή. Ένα Vibrant στιλ προορίζεται για την κυρία που θέλει να πει «Γεια, κοίτα με!» Αυτό το ενεργητικό και έντονο στιλ μόδας διαθέτει χαρακτηριστικά ενδύματα με άγρια μοτίβα και υπερβολικά κεντήματα καθώς και ασύμμετρα σχέδια και τόνους χρωμάτων.

Fashion styles, Vintage.

fashion styles

Τα vintage ρούχα είναι ένας γενικός όρος για ρούχα που προέρχονται από προηγούμενη εποχή. Η φράση χρησιμοποιείται επίσης σε σχέση με ένα κατάστημα λιανικής, π.χ. σε vintage κατάστημα ρούχων. Σήμερα το vintage ντύσιμο περιλαμβάνει την επιλογή αξεσουάρ, την ανάμειξη vintage ρούχων με νέα, καθώς και τη δημιουργία ενός συνόλου διαφόρων στιλ και περιόδων.

Τα Vintage ρούχα πωλούνται συνήθως σε χαμηλές τιμές και περιλαμβάνουν επώνυμες μάρκες. Ήταν μέρος του κόσμου από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως ιδέα της επαναχρησιμοποίησης ρούχων λόγω της έλλειψης υφασμάτων.

Μπορείτε να βρείτε vintage ρούχα σε γειτονιές, σε τοπικές μπουτίκ ή τοπικά παζάρια ή στο διαδίκτυο (π.χ. eBay και Etsy). Τα vintage ρούχα είναι επίσης γνωστά ως ρετρό ρούχα.

Εάν διάβασες μέχρι εδώ, τώρα είσαι ένας fashion expert!

Σίγουρα θα έχεις πολλές ιδέες που θα ήθελες να απεικονίσεις πρώτα σε μία φιγούρα και μετά να δημιουργήσεις τα πατρόν τους.

chameleon art

10/05/2024

chameleon art- floral designs παλετα χρωματων, μα τι τελειαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Avatar for αθηνα
αθηνα

πολλα

18/01/2024

πολλα απ αυτα δεν τα ξερα!!!

Avatar for λια
λια

artsy

05/01/2024

ισως να μαι artsy και να μην τοξερα!!!

Avatar for μαρινα
μαρινα

λίγο απ' όλα

22/12/2023

νομίζω έχω υπάρξει πλέον στα 42 μου, λίγο απ’ όλα! χαχαχα!!! αλλά έχω κατασταλάξει στα πολύ απλά και κλασσικά που με κολακεύουν τώρα πια χωρίς υπερβολές.

Avatar for έυη
έυη

to pio olokliromeno ar8ro

10/11/2023

ta lete ola s ena ar8ro mono! BRAVO

Avatar for Vaso R.
Vaso R.

NO IDEAAA

14/09/2023

I HAD NO IDEA MY STYLE IS CALLED LAGENLOOK!

Avatar for how do i look
how do i look

lolita kawaii

09/05/2021

δεν εχω ξαναδει τα lolita και kawaii !!! τα φοραει η νεολαια??

Avatar for μαριλου
μαριλου

Response from Sxedio Modas

Είναι και τα δύο ιαπωνικά στυλ! Το KAWAII συνεχίζει από τα 80’s! Δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα ακόμη όμως..

change style

16/01/2021

as a teenager i combined k-pop and rock , now on my 20s in work i try to mix military-casual-office, i really need to feel comfortable plus stylish! :*

Avatar for jessie
jessie

Προϊόντα & Συνεργάτες

STRAIGHT POSE FASHION SKETCHBOOK A3
banner ad fabrics
etelestia banner ad
walking poses fashion sketchbook
male fashion sketchbook a3
Χρωμοσελίδες - fashion coloring pages
My fashion models sketchbook a3
Fashion Sketchbook A4
Oxygen Pelatologio Banner Ad