//

Σχέδια για φούστες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχέδια για φούστες υπάρχουν αμέτρητα. Διακεκριμένοι σχεδιαστές μόδας, φοιτητές, ερασιτέχνες καθημερινά σχεδιάζουν διαφορετικά στιλ, διαφορετικές ραφές, χρώματα, μήκη, ανοίγματα, μπάσκες, βολάν, τσέπες και πολλά πολλά άλλα που συνθέτουν ολοκληρωμένα σχέδια για φούστες ανάλογα την φαντασία, το στιλ, τις επιρροές, την τάση και το ύφος του κάθε σχεδιαστή.

Ωστόσο υπάρχουν μόνο μερικές δεκάδες τεχνικές που χρειάζεται κάποιος να μάθει ώστε να μπορεί να αποτυπώνει τα σχέδια αυτά σε κομμάτια πατρόν και ύστερα να μπορούν να κοπούν σε ύφασμα και να ραφτούν.

Ίσια φούστα, σχέδια για φούστες.

Εδώ θέλω να καταλάβεις, πως από μόνο ένα απλό σχέδιο, όπως το βασικό σχέδια για φούστες , μπορείς να δημιουργήσεις διαφορετικά στιλ, προσαρμοσμένα στην τάση της εποχής και φυσικά να ταιριάζουν στον δικό σου σωματότυπο.

Σχέδια για φούστες, skirts designs
Σχέδια για φούστες

Στη φωτογραφία βλέπουμε πως το βασικό πατρόν για φούστα μπορεί να μετατραπεί σε διαφορετικά στιλ, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές τάσεις. Μόνο το ύφασμα, μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα. Αλλά αν προσθέσεις και λεπτομέρειες, όπως κουμπιά, τσέπες, πιέτες αντί για πένσες, prints, ανοίγματα στο πλάι ή πίσω τότε από ένα μόνο πατρόν έχεις τόσα πολλά άλλα σχέδια για φούστες προσαρμοσμένα στις δικές σου ανάγκες (αν είσαι ερασιτέχνης), ή στις ανάγκες της μόδας (αν είσαι δημιουργός).

Άλλα σχέδια για φούστες:

Είδαμε πως από μία απλή τεχνική μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικά στιλ. Αν αλλάξουμε λίγες λεπτομέρειες μόνο στην τεχνική αυτή μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα.

Χρησιμοποιώντας τις πένσες που έχουμε στο βασικό σχέδιο πατρόν για την ίσια φούστα, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να την μετατρέψουμε σε φούστα εβαζέ χωρίς πένσες.

Μάθε πως να φτιάχνεις το πατρόν για την φούστα εβαζέ εδώ.
σχέδια για φούστες, skirts designs

Φούστα με πιέτες

Ένα πολύ κλασικό σχέδιο που μπορεί όμως να μετατραπεί με τα κατάλληλα υλικά σε ένα σχέδιο υψηλής αισθητικής. Μπορείς να αφήσεις ένα ευθύ κομμάτι στο κέντρο εμπρός ή μπορείς να δημιουργήσεις πιέτες σε όλο το εμπρός ή σε όλο τον γύρω της μέσης. Οι πιέτες μπορούν να είναι μεγάλες και βαθιές ή μπορούν να γίνουν μικρές και αέρινες.

Με αόρατο φερμουάρ στο κέντρο πίσω ή στην πλαϊνή, με τσέπες ή ακόμα και κουμπιά, αυτό το κλασικό κομμάτι είναι ένας θησαυρός έμπνευσης και έχει μόνο μία συγκεκριμένη τεχνική πατρόν !

σχέδια για φούστες, skirts designs

Φούστα με κουφόπιετες

Μοιάζει δύσκολο αλλά είναι πολύ εύκολο να μετατρέψεις το βασικό πατρόν για φούστα, σε μία μοδάτη φούστα. Μοντέρνα υφάσματα και προσωπικό στιλ είναι τα εφόδια για να δημιουργήσεις επάνω σε αυτό το κλασικό σχέδιο, σύγχρονη μόδα.

Και όμως εδώ υπάρχει άλλη μία τεχνική που πρέπει να μάθεις.

φούστα ομπρέλα

Φούστα Κλος

Ή αλλιώς φούστα ομπρέλα. Μπορεί να γίνει ολόκληρος κύκλος, μπορεί να γίνει μισός κύκλος ή μπορεί να γίνει 1/4 του κύκλου (ημίλοξη). Χρειάζεται να ξέρεις μία μόνο τεχνική (και λίγα μαθηματικά), για να τα καταφέρεις. Διαχρονικό σχέδιο, αγαπημένο από τις νεαρές ηλικίες και όχι μόνο.

Είτε θέλεις να ασχοληθείς με το σχέδιο μόδας, είτε θέλεις να ασχοληθείς με το κομμάτι του πατρόν, είτε ακόμα και αν θέλεις να μάθεις να ράβεις τα ρούχα σου, το κομμάτι της τεχνικής πατρόν είναι απαραίτητο για όλους. Ένας καλός σχεδιαστής μόδας είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στα σχέδιά του εάν γνωρίζει το κομμάτι της τεχνικής του πατρόν. Ακόμα και εκείνος που ράβει τα ρούχα θα πρέπει να γνωρίζει πως να χρησιμοποιεί τα κομμάτια του πατρόν, πως να τα διαβάζει, πως να τα ενώνει. Αλλά και αυτός που ασχολείται αποκλειστικά με την τεχνική πατρόν, θα πρέπει να ξέρει πως να σχεδιάζει με βάση συγκεκριμένων κανόνων ραπτικής.

Βλέπουμε λοιπόν πως αυτές οι τρεις ειδικότητες αλληλοεξαρτώνται. Κανένας δεν μπορεί να κάνει και τα τρία, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει βασικούς κανόνες και από τις τρεις αυτές ειδικότητες.

Σχέδια για φούστες συνέχεια
σχέδια για φούστες, skirts designs

Φούστα με κουφόπιετα & μπάσκα

Εδώ έχουμε δύο τεχνικές. Την κουφόπιετα και την μπάσκα. Η μπάσκα είναι το κομμάτι που αγκαλιάζει τους γοφούς και παράλληλα εξαλείπτει τις πένσες. Αλλά είναι και ένα διακοσμητικό κομμάτι που μπορείς να το διαμορφώσεις όπως θέλεις. Στρογγυλό, τριγωνικό, ίσιο, με άλλο ύφασμα ή άλλο χρώμα, με prints και οτιδήποτε άλλο μπορείς να σκεφτείς.

sxediomodas.gr

Φούστα με ντραπέ ασύμμετρο

Draped skirt. Μία τεχνική με πολλές δυνατότητες. Στην ουσία μεταμορφώνει το ύφασμα σε ότι εσύ θέλεις. Θέλεις να είναι στο πλάι; Θέλεις να είναι στο κέντρο εμπρός; Θέλεις να είναι περιμετρικά; Με μεγάλες πτυχές, με μικρές πτυχές; Όλα είναι δυνατά αν καταλάβεις την τεχνική. Λίγη γνώση για τα είδη των υφασμάτων, θα βοηθούσε πολύ.

Βλέπουμε λοιπόν πως ένας επαγγελματίας σχεδιαστής μόδας εκτός από έμπνευση και αγάπη για το αντικείμενο, χρειάζεται και πολύτιμη γνώση για να τα καταφέρει. Σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζει λίγο από πατρόν, λίγο από ραπτική και πολύ από υφασματολογία και διαθέσιμα υλικά. Αλλά μην ανησυχείς ! Εσύ που θέλεις να ασχοληθείς ερασιτεχνικά, δεν χρειάζεσαι όλα αυτά. Μπορείς να αρχίσεις να σχεδιάζεις τα δικά σου ρούχα χρησιμοποιώντας υλικά που θα βρεις στο υφασματάδικο της γειτονιάς σου. Και φυσικά εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω ! !

Σχέδια για φούστες συνέχεια

Το ήξερες πως άμα πας να διαλέξεις το ύφασμα που σου αρέσει, υπάρχουν καταστήματα που μπορούν να σου το μετατρέψουν σε πλισέ; Ναι πραγματικά, με απλά μαθηματικά αγοράζεις το ύφασμα που θέλεις και χωρίς κόπο με τα κατάλληλα μηχανήματα στο μετατρέπουν σε πλισέ. Αργότερα εσύ το κόβεις και το ράβεις στα μέτρα σου.

Τα μαθηματικά που πρέπει να κάνεις είναι του δημοτικού. Απλά βρες το πιο φαρδύ σημείο στο σώμα σου και πολλαπλασίασέ το x3. Άν δηλαδή οι γοφοί σου είναι 100 εκ. τότε θα πρέπει να πάρεις 3 μέτρα ύφασμα.

Αν πάλι δεν θέλεις να το κάνεις αυτό, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου πλισέ με την κατάλληλη τεχνική. Είπαμε υπάρχουν μερικές δεκάδες τεχνικές που πρέπει να μάθεις για να εμπνέεσαι και να δημιουργείς.

σχέδια για φούστες, skirts designs

Ζιπ κιλότ

Φούστα παντελόνι. Αγαπημένο κομμάτι με πολλές δυνατότητες μετατροπής. Κοντό, μακρύ, με τσέπες, με πιέτες, με βολάν. Ένα κομμάτι που σίγουρα θέλεις να το έχεις στην ντουλάπα σου. Και είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις ξεκινώντας μόνο από το βασικό σχέδιο για φούστα !

Πολλά τα σχέδια, πολλές οι δυνατότητες, πολλά τα υφάσματα, πολλή έμπνευση, μερικές δεκάδες τεχνικές και πολλή όρεξη για δημιουργία. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει. Ξεκίνησε τώρα να σχεδιάζεις την δική σου συλλογή ρούχων !

Fashion Design Market
Πουλήστε στο sxediomodas.gr
καταχώρηση προϊόντων - product registration
Καταχωρούμε τα προϊόντα σας στο κατάστημά μας
Δωρεάν πατρόν ραπτικής - Sewing Patterns for free
Γίνετε μέλος για δωρεάν πατρόν ραπτικής

Πάντα στυλάτη με μία φούστα!

Rated 4,0 out of 5
10/11/2023

Χαίρομαι πολύ που πλέον οποιαδήποτε φούστα είναι αποδεκτή κοινώς! Από την μακρυά με άρβυλα -rock style- μέχρι την κολλητή office style, μπορείς με λίγα αξεσουάρ να τη φοράς από το πρωί ως το βράδυ!

Avatar for Μαίρη Λ.
Μαίρη Λ.

chic

Rated 4,0 out of 5
02/08/2023

others say that basque skirt is old fashioned, in my opinion is very chic <3

Avatar for mrs mary louise
mrs mary louise

Response from Sxedio Modas

We agree! If you match it with a shirt you create a formal office style! Otherwise, you can choose a short top and heels to stand out at night! Thank you for your review!

any fabric

Rated 3,0 out of 5
29/07/2023

can i make a * box pleat skirt * using any fabric i like ? or will the garment crumples??

Avatar for jonathan
jonathan

Response from Sxedio Modas

It depends on the season you want to wear it. You could prefer elastic crepe, plisse or viscose satin! But there are plenty of beautiful fabrics you could also choose..

υπεροχες

Rated 5,0 out of 5
06/05/2023

ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ! ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ, ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ!

Avatar for ξανθη
ξανθη

pietes!

Rated 4,0 out of 5
29/04/2020

tolmhsa na foresw makrya fousta me pietes sydiasmenh me poukamiso kai dexthka polla sygxarhthriaaaaa, exoun gyrisei polla palia styl sth moda

Avatar for Vaso R.
Vaso R.

Response from Sxedio Modas

Μπράβο! Όσοι αγαπάμε τη μόδα, τη δημιουργούμε και την εξελίσσουμε!

Main Menu

Κατηγορίες

Γυναικεία Πατρόν
Ανδρικά Πατρόν
υφάσματα για νυφικά
Νυφικά
Βασικά Πατρόν
Μπλοκ Σχεδίασης
Υλικά Σχεδίασης
Βιβλία
Πατρόν Κοσμημάτων
handmade clothes / χειροποίητα ρούχα
Χειροποίητα Ρούχα
sewing materials sxediomodas.gr
Υλικά Ραπτικής
Handmade Jewelry / Χειροποίητα Κοσμήματα από το sxediomodas.gr
Χειροποίητα Κοσμήματα